Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - "Καζάνι που βράζει η Νιγηρία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένα ακόμα παράδειγμα καθεστώτων που λειτουργούν μέσα από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μιας περιορισμένης πολιτικής και κοινωνικής ελίτ αδιαφορώντας για την εξαθλίωση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων!.Μας θυμίζει κάτι όλο αυτό το σκηνικό; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η απόφαση της ηγεσίας της Νιγηρίας να καταργηθεί η επιδότηση των καυσίμων από την πρώτη Ιανουαρίου, ώστε να απελευθερωθούν πόροι για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας, τη στιγμή που οι περισσότεροι πολίτες είναι αναγκασμένοι να ζουν με λιγότερα από δύο δολάρια ημερησίως, προκάλεσε «έκρηξη» και έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους.

Το κόστος της καθημερινής ζωής έχει αλλάξει άρδην με χαρακτηριστικά παραδείγματα την τιμή των κρεμμυδιών που έχει υπερδιπλασιαστεί, λόγω του κόστους μεταφοράς στην αγορά, ενώ προϊόντα όπως αποξηραμένες καραβίδες, καυτερές πιπεριές και σπόροι καρπουζιού έχουν διπλάσια τιμή.

Η Νιγηρία παράγει τεράστιες ποσότητες πετρελαίου, αλλά όπως τονίζουν αναλυτές, εδώ και δεκαετίες έχουν κλαπεί δισεκατομμύρια δολάρια από τα κέρδη του πετρελαίου της χώρας από μια διεφθαρμένη ελίτ, τη στιγμή που τα τρία τέταρτα των πολιτών της χώρας ζουν με περίπου ένα δολάριο την ημέρα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=171416

Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS