Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Πιο ακριβή η Αθήνα από το Βερολίνο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το παράδοξο φτωχότερες χώρες να είναι ακριβότερες από πιο ανεπτυγμένες έχει κι άλλα πιο κραυγαλέα παραδείγματα όπως η Λουάντα στην... Αγκόλα! Οι εξηγήσεις πολλές και διαφορετικές ανά περίπτωση. Αλλού δεν λειτουργούν οι κανόνες της αγοράς κι επιβάλλονται μονοπωλιακές πρακτικές. Αλλού δεν υπάρχουν αξιόπιστοι ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα αντιδρούν σε κινήσεις καρτελοποίησης. Αλλού η πρόσβαση στις πρώτες ύλες και την ενέργεια είναι περιορισμένες. Στην Ελλάδα ισχύουν όλα, αν κι όχι σε μέγιστο βαθμό!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στην 78η θέση της ακριβότερης πόλης στον κόσμο, από πλευράς κόστους ζωής για έναν μη πολίτη βρίσκεται η Αθήνα, την ώρα που το Βερολίνο βρίσκεται στην 106η θέση, σύμφωνα με τη λίστα της ετήσιας έρευνας που διεξάγει η εταιρεία συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού Mercer. Όπως επισημαίνει μάλιστα, ένας καφές στο Βερολίνο κοστίζει 4 ευρώ, ενώ στην Αθήνα 4, 65 ευρώ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, και εφέτος την πρώτη θέση κάλυψε το Τόκιο, όπου ένα φλιτζάνι καφές κοστίζει 6,48 ευρώ, μια εφημερίδα 5 ευρώ και ένα μπουκάλι γάλα 2,5 ευρώ.

Παράδοξο ίσως θεωρηθεί το γεγονός ότι στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Λουάντα, στην Αγκόλα, όπου περισσότερος από τον μισό πληθυσμό των πέντε εκατομμυρίων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και όπου οι ξένοι αξιωματούχοι δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν τη νύχτα. Στην τρίτη θέση καταλαμβάνει άλλη μία ιαπωνική πόλη, η Οσάκα, ενώ και στην 10η βρίσκεται η Ναγκόγια. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Μόσχα και στην πέμπτη η Γενεύη. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=461946

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS