Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Κομισιόν: όλα τα δάνεια έχουν όρους

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Εκτός από αυτά που καταγγέλει ο Τσίπρας! Εκεί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, αμοιβαίες υποχωρήσεις και κοινά οφέλη. Προβαίνεις σε μονομερείς κινήσεις κι εύχεσαι, χωρίς ρεαλισμό, ότι η άλλη πλευρά θα μείνει ασυγκίνητη και χωρίς αντίδραση. Το ότι η Ισπανία ήδη βρίσκεται σε δημοσιονομική επιτήρηση και ακολουθεί πρόγραμμα προσαρμογής είναι μια λεπτομέρεια για τους εγχώριους αιθεροβάμονες!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ούτε η Ισπανία θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει την διαδικασία των τριμηνιαίων ελέγχων επί των δημοσιονομικών της στόχων, ασχέτως αν οι στόχοι παραμένουν ίδιοι με την προ μνημονίου διαδικασία. Ο επίτροπος Ρεν διαβεβαίωσε την Μαδρίτη και τον τύπο για το τελευταίο χωρίς να τοποθετηθεί ευθέως για το τι θα ακολουθήσει αν υπάρξουν αποκλίσεις.

Με την εξέλιξη αυτή - που εν πολλοίς αδειάζει τη ρητορική του Ισπανού πρωθυπουργού Μ. Ραχόι στο εσωτερικό της χώρας του - οι Βρυξέλλες και πολύ περισσότερο το Βερολίνο στέλνουν ένα μήνυμα με δύο ειδών αποδέκτες:

1. Πρώτα προς τις υπόλοιπες χώρες που αναμένεται να χτυπήσουν την πόρτα του ΕFSF, πως οι συμφωνίες που έγιναν με τις υπογραφές όλων στις Συνόδους Κορυφής μετά από ολονυχτίες διαπραγματεύσεων θα τηρηθούν ακριβώς ως έχουν.

2. Αμέσως μετά στην Ελλάδα, όπου το πολιτικό σύστημα διερωτάται αν οι δανειστές μπλοφάρουν σε σχέση με τη διακοπή των δανείων σε περίπτωση που η χώρα δεν προχωρήσει με την εφαρμογή του οικονομικού της προγράμματος. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=152992&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS