Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ευφορία για την ισπανική διάσωση - Αγωνία για τις ελληνικές εκλογές

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Επειδή η υπερβολή και η παρερμηνεία είναι εθνικό μας σπορ, σπεύσαμε να μπερδέψουμε την τραπεζική διάσωση της Ισπανίας (με μεγάλο ιδιωτικό χρέος αλλά μόλις 80% δημόσιο) με το δημοσιονομικό εκτροχιασμό μας και το εξωτερικό χρέος του 150%! Αν κάποιοι δικαιούνται να παραπονιούνται για προνομιακή μεταχείριση είναι οι Ιρλανδοί που αντιμετωπίζουν ίδιο πρόβλημα αν και μεγαλύτερης τάξης!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ανοδική ώθηση στο ευρώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δίνει η συμφωνία διάσωσης του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας, με πακέτο ύψους έως 100 δισ. Κέρδη πάνω από 2% σημειώνουν οι βασικοί δείκτες στην Ασία, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει κέρδη 1.7%, ο γερμανικός DAX είναι πάνω κατά 2% και ο δείκτης CAC-40, στο Παρίσι, σημειώνει άνοδο επίσης κατά 2%.

Το ευρώ καταγράφει «υψηλό» τελευταίων τριών εβδομάδων και ποσοστιαία άνοδο 1%, έναντι του δολαρίου (1.2630). To επιτόκιο των ισπανικών ομολόγων αποκλιμακώθηκε κατά 14 μονάδες βάσης, στο 6.07%.

Η ανακούφιση από τη συμφωνία Ισπανίας - Ευρωζώνης μπορεί να αποδειχθεί βραχύβια, σημειώνει στην ανάλυσή του το Reuters καθώς οι επενδυτές στρέφονται πλέον στις ελληνικές εκλογές της επόμενης Κυριακής που αντιμετωπίζονται ως το μεγάλο κρας τεστ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63668538

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS