Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Καλύτερα άθεος παρά Χρυσαυγίτης

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ως γενική αρχή η άκρατη πολιτικολογία από πλευράς ιεραρχίας ξεπερνά τα όρια του ρόλου της. Όταν όμως πρόκειται για στρέβλωση και πολιτική εκμετάλλευση των ορθόδοξων δοξασιών είναι χρέος κάθε πνευματικού ανθρώπου να καταγγέλλει και κυρίως να διορθώνει τις πλάνες πάνω στο νόημα της πίστης μας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Άλλη η Ορθοδοξία της Εκκλησίας και άλλη η "Ορθοδοξία" της Χρυσής Αυγής, διαμηνύει ο μητροπολίτης Σισανίου Παύλος, ο οποίος με δεύτερη παρέμβασή του εξαπολύει νέα «πυρά» κατά της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία του καταλογίζει ότι «πολιτικολογεί εναντίον συγκεκριμένου κόμματος, ενώ δεν λέει λέξη για κόμματα και πολιτικούς που δηλώνουν ευθέως άθεοι», ο μητροπολίτης τονίζει πως «είναι προτιμότερο να είσαι άθεος από το να μπερδεύεις ή να χρησιμοποιείς την πίστη και την Εκκλησία για να παγιδεύεις τους ανθρώπους».

«Ο Θεός είναι αγάπη», επισημαίνει και παραπέμπει τους χρυσαυγίτες σε σχετική περικοπή του Ευαγγελιστή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου: «Αυτός που λέει ότι αγαπά τον Θεό και μισεί τον αδελφό του είναι ψεύτης. Πώς μπορείς να αγαπάς τον Θεό που δεν τον είδες και να κακοποιείς τον αδελφό σου που τον βλέπεις καθημερινά;». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63728169

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS