Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - «Εκτός τροχιάς η Ελλάδα»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν η ύφεση αποδεικνύεται, κάθε χρόνο, σχεδόν διπλάσια των προβλέψεων, κανένας στόχος δεν μπορεί να θεωρείται εφικτός. Η ανάσχεση της με τον ανασχεδιασμό του κράτους, τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και την ενίσχυση του επενδυτικού προφίλ, είναι η μεγάλη μάχη των επόμενων ετών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η Ελλάδα είναι απίθανο να φτάσει τους στόχους της, δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Το ελληνικό χρέος θα βρίσκεται πάνω από τον στόχο του 120 τοις εκατό του ΑΕΠ το 2020, έδειξε την Πέμπτη μια προκαταρκτική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και όπως αναφέρεται η Αθήνα θα χρειαστεί να προβεί σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, αποσπάσματα από την έκθεση του ΔΝΤ παρουσιάστηκαν στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup.

"Είναι σαφές ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειώσει το χρέος στο 120 τοις εκατό του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως είχε προβλεφθεί. Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στο 136 τοις εκατό και αυτό κάτω από ένα θετικό σενάριο ενός πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού, την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και την ιδιωτικοποίηση», δήλωσε αξιωματούχος της Eυρωζώνης, ο οποίος προτίμησε την ανωνυμία, αναφέρει το Ρόιτερς. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/10/2012_467488

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS