Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Blogs - Γιατί οι τιμές παραμένουν υψηλές;

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Με περισσή αφέλεια έλληνες αξιωματούχοι διαβεβαίωναν τους Financial Times πως με κάποιες ρυθμίσεις που απομένουν για αλλαγές στην λειτουργία αγορών και υπηρεσιών, θα αρχίσουν να μειώνονται οι τιμές!! Αναρωτιέται κανείς αν αυτά λέγονται από γνώστες της λειτουργίας της οικονομίας η από απλούς πολιτικάντηδες.

Προφανέστατα, διότι παραβιάζουν και την πιο στοιχειώδη οικονομική λογική. Το κόστος κάποιου προϊόντος εξαρτάται από τους παρακάτω πέντε βασικά παράγοντες. Από το ύψος των εργατικών αμοιβών, από την φορολογία, από το κόστος του χρήματος, από τις τιμές των υλικών και από το ύψος των τιμών της ενέργειας.

Στην σημερινή Ελλάδα οι πάντες ασχολούνται, συμπεριλαμβανόμενης και της Τρόικας, με την εργατική αμοιβή. Μειώνοντάς την πιστεύουν πως θα χαμηλώσουν το κόστος των παραγομένων προϊόντων και θα κάνουν την οικονομία ανταγωνιστικότερη. Φαίνεται να τους διαφέυγει (σκόπιμα;) πως το κόστος όλων των υπόλοιπων τεσσάρων παραγόντων (φόροι, ενέργεια, υλικά, χρήμα) ανεβαίνει.

Πως είναι λοιπόν δυνατόν να πέσουν οι τιμές και να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα; Μαγική εικόνα…

ΠΗΓΗ: STATESMEN.GR
http://www.statesmen.gr/82717/filelefthera/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%85%CF%88%CE%B7%CE%BB%CE%AD%CF%82_19-10-2012.html

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS