Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Επιφανείς οικονομολόγοι υπέρ του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Από τη στιγμή που η Ε.Ε. ενέσκηψε σε μια πρακτική που μόνο μετά από περιόδους πολέμων χρησιμοποιούσαν ανεπτυγμένες οικονομίες, οφείλει να ολοκληρώσει την προσπάθεια καθιστώντας βιώσιμη την κατάσταση του χρέους στην Ευρώπη. Οι τεχνικές μέθοδοι υπάρχουν, η πολιτική βούληση απομένει. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε κοινή τους συνέντευξή στη γερμανική Süddeutsche Zeitung, επιφανείς οικονομολόγοι προειδοποιούν για κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Μάικλ Μπούρντα από το Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου και ο Χανς Βέρνερ Ζιν, πρόεδρος του ινστιτούτου IfO του Μονάχου, διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το τι πρέπει να γίνει για την υπέρβαση της κρίσης, αλλά συμφωνούν ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη μπορεί να οξυνθεί.

Εάν η Ελλάδα βγει έστω προσωρινά από την ευρωζώνη, «αυτή θα ήταν μια επικίνδυνη επιλογή και θα έλθουμε αντιμέτωποι με την απειλή ενός οικονομικού χάους», είπε ο Αμερικανός οικονομολόγος. Στον αντίποδα, ο Χανς Βέρνερ Ζιν στηρίζει αυτή την επιλογή.

Πάντως, και οι δύο οικονομολόγοι τάσσονται υπέρ του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Μάλιστα, ο Χανς Βέρνερ Ζιν τάσσεται υπέρ του «κουρέματος» και του ισπανικού χρέους.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=231211

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS