Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Προς κατάργηση πολλά ανταποδοτικά τέλη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν έλειπε η ορθολογική διαχείριση καταφεύγαμε σε κάθε μορφής τέλη προς τρίτους για να καλυφθούν εμμέσως τα κενά χρηματοδότησης συγκεκριμένων δράσεων. Μήπως ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τα περισσότερα από αυτά, αν όχι με όλα; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Προς κατάργηση οδεύσουν, σύμφωνα και με όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο, περί τα 140 με 150 τέλη από τα συνολικά 350 που εισπράττονται υπέρ τρίτων από υπουργεία και φορείς του Δημοσίου. Θα «ψαλιδιστούν», με την κυβέρνηση να ετοιμάζει σχέδιο εξορθολογισμού όλων των μη ανταποδοτικών χρεώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απέστειλε σχετική εγκύκλιο σε όλους τους φορείς ζητώντας μέχρι τις 15 Ιουλίου να ενημερώσουν το Γενικό Λογιστήριο για τα τέλη, τις εισφορές και τους φόρους χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα που εισπράττουν, αλλά και ποιες δαπάνες καλύπτονται από τα συγκεκριμένα έσοδα.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, από μία πρώτη έρευνα, που έχει ολοκληρώσει το υπουργείο Οικονομικών, προέκυψε ότι οι δικαιούχοι των μη ανταποδοτικών χρεώσεων είναι κυρίως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα ασφαλιστικά ταμεία. Βέβαια οι εισφορές υπέρ των Ταμείων αποτελούν κοινωνικούς πόρους και τυχόν κατάργησή τους θα τα οδηγούσε σε άμεσο οικονομικό μαρασμό και αδυναμία καταβολής παροχών και συντάξεων προς τους ασφαλισμένους. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=242400&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS