Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για ανεργία και ανάπτυξη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσα βραχυπρόθεσμα Ευρωπαϊκά προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης κι εμπειρίας, αν εκπονηθούν, δεν μπορούν να καταπολεμήσουν ριζικά την ανεργία. Χωρίς μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό πλάνο και δέσμευση για παραγωγικούς στόχους και μέσα επίτευξης σταθερά αποτελέσματα δεν επιτυγχάνονται. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Λίγο πριν από την έναρξη των επίσημων εργασιών της Συνόδου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα και τις ενώσεις εργοδοτών, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις δράσεις που έχουν αναλάβει για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων. Οι κοινωνικοί εταίροι θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο δράσης, σύμφωνα με το οποίο χρειάζεται να δοθεί προτεραιότητα στην κατάρτιση, στη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στο σχολείο και την πρώτη επαγγελματική εμπειρία, στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων ζητά ένα σχέδιο για την ανάπτυξη και την απασχόληση που θα περιλαμβάνει πόρους ίσους με το 1% έως 2% του ΑΕΠ της ΕΕ και να τεθεί τέλος στην πολιτική της λιτότητας. Από την πλευρά τους, οι ενώσεις των εργοδοτών ζητούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των ΜΜΕ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/06/2013_506213

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS