Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Απομάκρυνση φαύλων υπουργών

Οι εκλογές και το «ατύχημα» αποφεύχθηκαν. Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας έχει δύσκολα θέματα να χειρισθεί και θα πρέπει να λάβει αρκετές, γενναίες αποφάσεις. Πολλές από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο, επειδή υπήρξαν υπουργοί οι οποίοι αρνούνταν πεισματικά να νοικοκυρέψουν τα υπουργεία τους ή να προσδιορίσουν καν πόσοι είναι οι υπάλληλοι που δεν κάνουν τίποτα.

Έχει έλθει η ώρα, εν όψει του ανασχηματισμού, να στείλει σπίτια τους κάνα-δύο εξ αυτών ο κ. Σαμαράς. Θα χύσουν ψεύτικα δάκρυα για μερικές ημέρες στα τηλεοπτικά παράθυρα ισχυριζόμενοι ότι υπερασπίζονταν τα δίκαια των εργαζομένων κλπ., κλπ. Οι πολίτες θα καταλάβουν, όμως, ότι επιτέλους σε αυτήν τη χώρα, όπως σε κάθε επιχείρηση, οι πολιτικοί που είναι άχρηστοι ως μάνατζερ πάνε σπίτι τους.

Ούτε κομματικές ισορροπίες ούτε επικοινωνιακές ανασφάλειες μπορούν να εμποδίσουν την άκρως αναγκαία απομάκρυνση των φαύλων υπουργών που κυριολεκτικά κορόιδευαν τους πάντες, και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, με τη στάση τους.

Και βεβαίως εννοείται πως η κοινή γνώμη θα απογοητευθεί σφόδρα αν στη νέα κυβέρνηση συμμετάσχουν παλαιοκομματικά στελέχη που ουδέποτε άφησαν πίσω τους έργο, απ’ όπου και αν πέρασαν. Θα είναι ντροπή τέτοιοι άνθρωποι να είναι υπουργοί σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_23/06/2013_505541

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS