Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Η κλιματική αλλαγή φέρνει φτώχεια, πείνα, καταστροφές

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σεναριολογώντας για την εξέλιξη της παγκόσμιας φτώχειας με βάση τις κλιματικές αλλαγές. Οι υπόλοιποι παράγοντες είναι μάλλον υπό διαχείριση! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η πρωτεύουσα της Ταϋλάνδης Μπανγκόκ θα μπορούσε να καλυφθεί από νερό τα επόμενα είκοσι χρόνια εάν η υπερθέρμανση του πλανήτη διατηρηθεί σε σταθερή τροχιά, η οποία συνοδεύεται από αύξηση της στάθμης των ωκεανών και συχνότερη εκδήλωση κυκλώνων και άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η εκτίμηση ανήκει στην Παγκόσμια Τράπεζα που ανέφερε την καταβύθιση της Μπανγκόκ μεταξύ δεκάδων αντίστοιχων περιπτώσεων που θα γίνουν πραγματικότητα εάν ο κόσμος θερμανθεί κατά δύο βαθμούς Κελσίου, όπως προβλέπει το πιθανότερο σενάριο.

Υπό την προεδρία του Τζιμ Γιονγκ Κιμ, η Παγκόσμια Τράπεζα έχει υιοθετήσει πιο επιθετική στάση ως προς τη λήψη μέτρων ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα, ο Κιμ υποστηρίζει ότι η καταπολέμηση της φτώχειας θα είναι αδύνατη σε έναν θερμότερο κόσμο.

Η τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας δημοσιεύεται σε συνέχεια εκείνης του προηγούμενου Νοεμβρίου που προέβλεπε μέση αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά τέσσερις βαθμούς Κελσίου ως το 2100. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=242467&catID=5

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS