Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Μια «ανάσα» από τη συμφωνία για τον αγωγό TAP

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένα μεγάλο ενεργειακό και γεωστρατηγικό κεφάλαιο ανοίγει αν προχωρήσει η συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΡ. Κινήσεις διπλωματικού ματ! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας Sah Deniz 2 συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, με το κλίμα που αποτυπώνεται να είναι ιδιαιτέρως θετικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Sah Deniz 2 του Αζερμπαιτζάν μέσω Ελλάδας και Αλβανίας προς την Ευρώπη, έχει «κλειδώσει» και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της οριστικής απόφασης.

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας Sah Deniz 2, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Α. Σαμαράς ενημερώθηκε πως επελέγη τελικά ο αγωγός ΤΑΡ για τη μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη.

Ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή Παρασκευή.

Μετά τις κυριακάτικες αναφορές ρουμανικών ιστοσελίδων, χθες το ειδησεογραφικό πρακτορείο New Europe, που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, σε αποκλειστικό - όπως σημειώνει - δημοσίευμά του υποστηρίζει ότι ο TAP είναι ο αγωγός που έχει επιλεγεί από την κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ για να μεταφέρει το φυσικό αέριο της Κασπίας στην Ευρώπη. Το πρακτορείο επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Μπακού οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο κέντρο αποφάσεων των Αζέρων. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: SPIROSPERO.GR
http://www.spirospero.gr/index.php/oikonomia/61941-mia-anasa-apo-ti-symfonia-gia-ton-agogo-tap#.UcrHtvSYBxU.facebook

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS