Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Σόιμπλε: "Η ευρωζώνη θα σταθεροποιηθεί το 2012""

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πολύ φοβάμαι ότι αν η αισιοδοξία του στηρίζεται αποκλειστικά στη λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (που με περίτεχνες κινήσεις μόχλευσης προσπαθούν να στηρίξουν και που ουσιαστικά λειτουργεί ως ποινολόγιο χωρίς αναπτυξιακό όραμα), τότε μάλλον η σταθεροποίηση που ευαγγελίζεται θα είναι μια ισορροπία μόνιμου κινδύνου! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί ότι η ευρωζώνη θα κατορθώσει να ξεπεράσει την κρίση κατά τη διάρκεια του 2012, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt.

Αναγνωρίζοντας ότι "τα προβλήματα ορισμένων χωρών (της ζώνης του ευρώ) είναι ιδιαιτέρως σοβαρά" και ότι η επίλυσή τους θα είναι μία υπόθεση "μακράς πνοής", ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημειώνει: "Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια των προσεχών δώδεκα μηνών θα έχουμε εξουδετερώσει τους κινδύνους μετάδοσης και θα έχουμε επιτύχει να σταθεροποιήσουμε την ευρωζώνη".

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει την ανάγκη για τη σύσταση το συντομότερο δυνατόν του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), η λειτουργία του οποίου επισπεύσθηκε για τα μέσα του 2012. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=93047


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS