Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS - Blogs - "Οικονομικές και πολιτικές ανατροπές μέσα στις επόμενες μέρες"

Με το βλέμμα προς τις επόμενες εθνικές εκλογές κινείται πλέον το σύνολο του επιχειρείν (ή τουλάχιστον ό,τι έχει απομείνει απ αυτό) στην Ελλάδα.

Οι τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν μέσα από τα κατάλληλα κανάλια, αναφέρουν ότι οι κάλπες, πιθανότατα, θα στηθούν μέσα στον Απρίλιο και συγκεκριμένα λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα. Τουλάχιστον, αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται από τα επιτελεία και των τριών κομμάτων που στηρίζουν σήμερα την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αυτό – συνεχίζουν οι ίδιες πηγές – συνεπάγεται ότι οι εκλογές θα προκηρυχθούν κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες συνταγματικές προθεσμίες, οι οποίες, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τηρηθούν. Επίσης, πρακτικά συνεπάγεται και κάτι ακόμα: ότι οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της, θα γίνουν μέσα στο Φεβρουάριο.

Εκτός κι αν στην Ιπποκράτους αποφασίσουν να πάνε στις επόμενες εθνικές κάλπες με την παρούσα ηγεσία, ενδεχόμενο το οποίο, υπό τις παρούσες συνθήκες, συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Ένα άλλο οικονομικού ενδιαφέροντος συμπέρασμα, το οποίο προκύπτει με βάση τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις, είναι ότι το οικονομικό επιτελείο τουλάχιστον σε επίπεδο ηγεσίας, σε αυτή την περίπτωση θα έχει αλλάξει έως το τέλος Ιανουαρίου.

Αν μάλιστα, σημερα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου συγκαλέσει τελικώς το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ (και δεν το αναβάλλει, όπως έκανε την προηγούμενη φορά), τότε κατά πάσα πιθανότητα θα κηρύξει και την έναρξη των διαδικασιών διαδοχής του. Οπότε, το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος (μαζί με τους κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοίδη) θα δηλώσει την παραίτηση του και ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες για έναν ευρύτατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης του.

ΠΗΓΗ: NEWSCODE.GR
http://www.newscode.gr/politikh/story/64752/oikonomikes-kai-politikes-anatropes-mesa-stis-epomenes-meres


Share


Tags: BLOGS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS