Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "«Τελειώνει» ο χρόνος της Ευρωζώνης!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μέχρι και οι οίκοι αξιολόγησης επισημαίνουν ότι δεν είναι η δημοσιονομική σταθερότητα μέσω της λιτότητας επαρκής δρόμος για την έξοδο από την κρίση! Αν δεν υπάρξει συντονισμένος σχεδιασμός για την ανάταξη των μακροοικονομικών ισορροπιών με ανάπτυξη και επιλεκτική αλλά αποφασιστική επέμβαση στις αγορές ομολόγων, η Ευρωζώνη θα βρίσκεται συνεχώς στο μάτι του κυκλώνα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Χριστουγεννιάτικο «μποναμά» για την Ευρωζώνη επεφύλασσε ο γνωστός οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Στην καθιερωμένη έκθεσή της εν όψει της νέας χρονιάς, στο λεγόμενο outlook του 2012 για την Ευρώπη, η Moody’s επιχειρεί μια ανασκόπηση των... λαθών που οδήγησαν την Ευρωζώνη βαθιά στην κρίση και απαριθμεί λόγους, για τους οποίους οι αναλυτές της δεν αισιοδοξούν για τη συνέχεια!

Αναλυτικότερα, η Moody’s κάνει λόγο για … δημοσιονομικές «ασωτίες» και ανισορροπίες στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των χωρών - μελών της Ευρωζώνης που προκάλεσαν και στη συνέχεια επιδείνωσαν την κρίση κρατικού χρέους, για ανικανότητα των Ευρωπαίων πολιτικών να αντιμετωπίσουν εγκαίρως και αποτελεσματικά την κρίση και προειδοποιεί ότι η κρίση επηρεάζει άμεσα τα 17 μέλη της Ευρωζώνης, αλλά εμμέσως και την υπόλοιπη Ευρώπη, για την οποία μάλιστα, όσο δεν επιλύεται η κρίση, «οι επιπτώσεις μπορούν να γίνουν το ίδιο σοβαρές». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=167417


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS