Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS - Blogs - "Η παραίτηση των δύο εισαγγελέων, έκανε τον Βενιζέλο να «σηκώσει πυρετό»"

Σφόδρα ενοχλημένος είναι ο Ευ. Βενιζέλος από τις διαστάσεις που πήρε η παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, έως ότου το θέμα διευθετηθεί, το μεσημέρι της Παρασκευής. Τόσο ηαντιπολίτευση όσο και πλειάδα δημοσιευμάτων στον τύπο και το διαδίκτυο, έδειξαν προς την πλευρά του υπουργού Οικονομικών, αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν τους δύο εισαγγελείς σε παραίτηση.

Η εικασία ότι ενδέχεται να εμπλέκεται ο Βενιζέλος στην υπόθεση αυτή, ουσιαστικά εκπορεύεται από τη λογική. Είναι ο άμεσα πολιτικά αρμόδιος για το σύνολο των υποθέσεων που διερευνούσαν οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.Φοροφυγάδες, λαθρεμπόριο καυσίμων, καταγγελίες για αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, ελληνικά CDS, καταγγελίες Σπινέλη, καταγγελίες για διαφθορά στις εφορίες, υπόθεση «Λούα- Λούα» και Proton Bank και πάει λέγοντας. Έτσι λοιπόν, όσο δεν γνωστοποιούνταν τα ονόματα εκείνων που παρεμπόδισαν το έργο των εισαγγελέων, το μυαλό όλων, θέλοντας και μη, εκεί πηγαίνει.

Το ζήτημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται άτυπα σε εσωκομματική προεκλογική περίοδο. Και το προφίλ του Ευ. Βενιζέλου πλήττεται. Έτσι λοιπόν επιστρατεύτηκαν «φιλικά πληκτρολόγια», σε μια επιχείρηση αντιστροφής του κλίματος.Μιλώντας για «e-συνομωσιολογία» κατά του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και προσπάθεια της ΝΔ να λασπολογήσει εναντίον του γιατί γνωρίζει ότι αν ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ «δεν θα κάνει περίπατο στις εκλογές».

Στο ΠΑΣΟΚ, οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Βενιζέλου, αντελήφθησαν τη δυσφορία του και άρχισαν να σχολιάζουν ότι «ο Βαγγέλης σήκωσε πυρετό». Δεν λέμε ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο, η λογική, που οδηγεί τη σκέψη προς τονΒενιζέλο, να ενταχθεί στις εσωκομματικές σκοπιμότητες. Το αντίθετο, το θεωρούμε πιθανό.

Γι αυτό- και άλλα πολλά, φωνάζαμε ότι πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα εκείνων που οι δύο άτεγκτοι- κατά κοινή ομολογία άτεγκτοι, δικαστικοί λειτουργοί είχαν στο μυαλό τους λέγοντας ότι τους ήθελαν «εισαγγελείς κατ'απαγόρευση και καθ υπαγόρευση». Για να μην στεναχωριέται και ο Βαγγέλης.

Δυστυχώς, η υπόθεση. διευθετήθηκε. Οι δύο εισαγγελείς δεν συνέχισαν να κινούνται αντίπρωρα και θα παραμείνουν στη θέση τους. Δυστυχώς και για τις ελπίδες που είχαν επενδύσει στους Πεπόνη και Μουζακίτη πολλοί πολίτες, δυστυχώςκαι για τον Βαγγέλη.

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://www.newpost.gr/post/95745/%CE%97-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%89%CE%BD%2c-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%C2%AB%CF%83%CE%B7%CE%BA%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%8C%C2%BB---/


Share


Tags: BLOGS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS