Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Αξιολόγηση στο Δημόσιο και με τη συνδρομή ιδιωτικών εταιρειών"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δυο είναι τα μεγάλα ερωτήματα! Με ποιους όρους θα γίνει η αξιολόγηση, γιατί δεν μου φαίνεται και πολύ για αποτύπωση της αποδοτικότητας των υπαλλήλων, και πως θα διαχειριστούν το μέλλον όσων χαρακτηριστούν πλεονάζοντες. Μετατάξεις κι επανεκπαίδευση σε τομείς με ελλείψεις; Εφεδρεία με προοπτική απορρόφησης από τον ιδιωτικό τομέα με την ανάπτυξη του οποίου οφείλουμε επιτέλους να ασχοληθούμε ή άκριτες απολύσεις; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Από τις αρχές του νέου έτους αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών και του προσωπικού με στόχο την πλήρη αναδιοργάνωση του κράτους. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας ανακοίνωσε χθες την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη γαλλική κυβέρνηση και την Ομάδα Δράσης (με επικεφαλής τον Χ.Ράιχενμπαχ), παρουσιάζοντας και τον οδικό χάρτη για τα βήματα της μεταρρύθμισης, στον οποίο αναφέρονται συγκεκριμένες δράσεις για την επίτευξη των στόχων με το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα.

Στόχος, μέχρι τα τέλη του 2012 να καταργηθούν εκατοντάδες περιττές υπηρεσίες και τμήματα στο Δημόσιο, χωρίς ωστόσο να δοθούν διευκρινίσεις για την τύχη του πλεονάζοντος προσωπικού. Παρουσιάζοντας το μνημόνιο συνεργασίας και τον οδικό χάρτη για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, ο κ. Ρέππας επανέλαβε πάντως ότι η περικοπή οργανικών θέσεων δεν σημαίνει αυτομάτως και απολύσεις. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2115703


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS