Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Υπέρ αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο Ρόμπερτ Μαντέλ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η ΕΚΤ θα έπρεπε προ πολλού να έχει εγκαταλείψει τη λογική της προτεραιότητας αποπληρωμής προχωρώντας σε "κούρεμα" των Ελληνικών ομολόγων που κατέχει έστω και στην αξία απόκτησης τους. Από την άλλη η ατέρμονη "κουρεματολογία" κάνει περισσότερο κακό συνολικά στην Ευρωζώνη από όσο φαντάζονται κάποιοι καθιστώντας ακόμα πιο αναξιόπιστα τα κρατικά ομόλογα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Υπέρ μιας δεύτερης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε χθες κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο νομπελίστας οικονομολόγος Ρόμπερτ Μαντέλ.

Ο «θεωρητικός του ευρώ» σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη ακόμα κι αν κηρύξει πτώχευση, ούτε μπορούν τα υπόλοιπα κράτη-μέλη να οδηγήσουν τη χώρα εκτός της Ζώνης του Ευρώ. Σύμφωνα με τον νομπελίστα, οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι όσες ήταν πριν από δύο χρόνια, δηλαδή 25%. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ δεν σημαίνει απαραίτητα τη διάλυση της Ευρωζώνης, η οποία τελικά θα ξεπεράσει την κρίση, αρκεί η ΕΚΤ να προχωρήσει σε μαζικές αγορές ισπανικών και ιταλικών ομολόγων.

Επίσης, φάρμακο κατά της κρίσης είναι η υποτίμηση του ευρώ, με την ισοτιμία να φτάνει στο 1 προς 1 με το δολάριο, κάτι το οποίο μπορεί να ενταχθεί σε ένα πλαίσιο νομισματικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωζώνης. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_95_27/07/2012_490344

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS