Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Το πρώτο τεστ αντοχής της κυβέρνησης

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το κρίσιμο δεν είναι αν θα υπάρξουν πρόσκαιροι κυβερνητικοί τριγμοί από τις τελικές αποφάσεις αλλά ότι αν δεν διαφυλαχθούν η δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών (ξεκινώντας κυρίως από την κρατική σπατάλη) και το μη οριζόντιο των όποιων μέτρων το κεφάλαιο ευρύτατης κοινωνικής ανοχής που χαίρει το σχήμα, θα αρχίσει να αποκτά ρωγμές και αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το πρώτο κρίσιμο τεστ περνά τη Δευτέρα η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, καθώς στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και οριστικοποιηθούν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, που θα παρουσιαστούν την ίδια ημέρα στην τρόικα. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχείς είναι οι συσκέψεις στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κατάλογος των μέτρων, που θα τεθούν προς έγκριση από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων. Η τελική λίστα αναμένεται να περιλαμβάνει μέτρα για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ, υγεία και παιδεία.

Από το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ το οποίο συζητήθηκε από τους πολιτικούς αρχηγούς στη σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης, στα 10 δισ. ευρώ υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία. Όμως, για το υπόλοιπο 1,5 δισ. ευρώ ζητήθηκαν από το οικονομικό επιτελείο ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μην μπει μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=468801

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS