Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - H Moody's υποβάθμισε το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με υποβαθμισμένη την προοπτική ακόμα και της Γερμανίας και του EFSF, πως σχεδιάζουν οι Ευρωπαίοι ηγήτορες να ανακτήσουν την χαμένη αξιοπιστία της Ευρωζώνης; Ακόμα και η θυσία της Ιφιγένειας - Ελλάδας δεν αρκεί για να αναστρέψει το κλίμα.. Άλλωστε οι σημερινές δηλώσεις Αλμούνια που προεξοφλεί και την επιμήκυνση και τη χρηματοδότηση μας, βάζουν έμμεσο τέλος σε αυτά τα σενάρια. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την υποβάθμιση της προοπτικής του κύριου μηχανισμού διάσωσης της ευρωζώνης, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ανακοίνωση η Moody's.

To EFSF που έως σήμερα διατηρεί την κορυφαία βαθμολογία Aaa από τον οίκο αξιολόγησης, δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια για να διασώσει τις χώρες της ευρωζώνης, που δεν ήταν σε θέση να δανείζονται με βιώσιμο τρόπο, μέσω της αγοράς των ομολόγων.

Η αλλαγή της προοπτικής του Ταμείου από σταθερή σε αρνητική, δείχνει ότι η Moody's εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής του ικανότητας σε περίπτωση που οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες εξακολουθούν να υφίστανται. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=105828

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS