Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Στο 6,5% η ύφεση το α' τρίμηνο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το αδιέξοδο της φορομπηχτικής πολιτικής και των οριζόντιων περικοπών το έχουμε καταδείξει από το 2009, πριν καν την εμφάνιση του μνημονίου. Το ζητούμενο όμως είναι έως ότου αποδώσει μια άλλη προσέγγιση που θα βάλει μπροστά την αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών εργαλείων πως θα διαχειριστούν οι καταγγέλοντες "επαναστάτες" ένα πρωτογενές έλλειμμα που με αυτή την ύφεση θα ξεπεράσει τα 5 δις; Γιατί τα μυθεύματα των αμυντικών δαπανών, της φοροδιαφυγής και των εντόκων γραμματίων τα έχουμε απαντήσει εδώ και καιρό!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μείωση 6,5% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε σταθερές τιμές 2005, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011, έναντι της αρχικής εκτίμησης -στα μέσα Μαΐου- για μείωση 6,2%. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση.

Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (στοιχεία μηνός Μαρτίου εισαγωγών και εξαγωγών) είτε τριμηνιαία (δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών πρώτου τριμήνου). (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2191067

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS