Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Η ΠΓΔΜ δεν αποκλείει νέα προσφυγή κατά της Ελλάδας στη Χάγη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσο εντείνεται η πολιτική και οικονομική αστάθεια στην Ελλάδα τόσο τα Σκόπια θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες και το διεθνές αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας. Έρχονται και οι "φιλόδοξες" δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική και οι ορέξεις δεν αργούν να διευρυνθούν! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προσφύγει η χώρα του εκ νέου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ) κατά της Ελλάδας.

«Στην παρούσα φάση δεν θα απέκλεια αυτό το ενδεχόμενο, ούτε και κανένα άλλο. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Η απόφαση της Χάγης είναι σημαντική, διότι περιέχει ένα σαφή ορισμό σχετικά με το ποιος είναι ο παραβάτης και τι αναμένεται από αυτόν στο μέλλον. Η χώρα που είναι μέλος του ΟΗΕ (σ.σ εννοεί την Ελλάδα) δεν πρέπει να επαναλάβει την ίδια πράξη που έχει κριθεί ως παράνομη. Είναι απολύτως σαφές. Η απόφαση της Χάγης δείχνει ποιος παραβίασε κάτι και ποιος όχι. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε όλες τις επιλογές, χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο νέας προσφυγής « ανέφερε ο κ. Πόποσκι σε σημερινή του συνέντευξή στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Alfa», σχετικά με το ενδεχόμενο να προσφύγει εκ νέου η χώρα του στο ΔΔΧ κατά της Ελλάδας. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/06/2012_445662

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS