Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Τα... ψηφαλάκια προστατεύουν το διεφθαρμένο Δημόσιο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, όποια έρευνα κι αν δεις για την ελληνική οικονομία, όποιον επιχειρηματία ή επενδυτή κι αν ρωτήσεις για τα μεγαλύτερα εμπόδια, στην πρώτη θέση θα συναντήσεις τη γραφειοκρατία. Αποτελεί κοινότoπη πλέον διαπίστωση. Το ελληνικό Δημόσιο, αντί να ευνοεί την ανάπτυξη της οικονομίας, αποτελεί τη μεγάλη γάγγραινα, το μεγάλο βαρίδι, τη μέγιστη απειλή για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Μανδαρίνοι υπουργείων και μικροί ή μεγάλοι γραφειοκράτες των δημοσίων υπηρεσιών ταλαιπωρούν καθημερινά τους πολίτες, τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες. Άλλοι (ελάχιστοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία) γιατί είναι τυπολάτρες και άλλοι γιατί με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν το «δωράκι» ή το μεγάλο «δώρο» ανάλογα με την υπόθεση εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους, αποδεικνύοντας ότι η γραφειοκρατία εκτός των άλλων τροφοδοτεί και τη διαφθορά.

Ο συνδυασμός γραφειοκρατίας με διαφθορά προκαλεί τερατογεννήσεις. Καλές οι προθέσεις και σωστές οι διαπιστώσεις. Κι ενώ περιμέναμε σαρωτικά μέτρα, μεταρρυθμίσεις που θα γκρέμιζαν το σημερινό σάπιο, διεφθαρμένο και επικίνδυνο για την οικονομία και την κοινωνία Δημόσιο, είδαμε καθυστερήσεις, αδράνεια, ατολμία, παρότι στη χώρα μας το φαινόμενο έχει πάρει ακραίες έως και ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Κι ενώ περιμέναμε σκληρή προεκλογική αντιπαράθεση των κομμάτων με θέσεις, προτάσεις και το Δημόσιο στο επίκεντρο, αφού είναι ο μεγάλος ασθενής και ο ακόμα μεγαλύτερος ένοχος για τα χάλια της χώρας, βλέπουμε τα κόμματα περί άλλων να τυρβάζουν και όταν αναφέρονται στο Δημόσιο το κάνουν τελείως επιδερμικά, ενώ μερικές φορές εκφέρουν καθησυχαστικό προς τους δημόσιους υπαλλήλους λόγο.

Είναι πολλά τα ψηφαλάκια, Αρη...

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&pubid=112877922

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS