Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - «Όργιο» καταλήστευσης του Δημοσίου αποκαλύπτει το ΣΔΟΕ!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Είναι κωμικοτραγικό στη σημερινή ψηφιακή εποχή να ενθουσιαζόμαστε για το ότι το κράτος μετά κόπων και βασάνων κατορθώνει να εντοπίσει συσσωρευμένο αδήλωτο πλούτο που δεν ανταποκρίνεται στα δηλωθέντα εισοδήματα. Θα έπρεπε να αποτελεί μια αυτονόητη αυτοματοποιημένη διαδικασία που θα λειτουργούσε και ανασχετικά σε τέτοιου είδους φαινόμενα εξόφθαλμης φοροκλοπής. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Εγκλήματα» φοροδιαφυγής αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία. Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει οι τραπεζικοί λογαριασμοί γιατρών, δικηγόρων, μισθωτών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και επιχειρηματιών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μισθωτοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βρέθηκαν με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και, όπως διαπιστώθηκε, τα ποσά αυτά προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες. Δικηγόροι, γιατροί και εταιρείες έκλεβαν επί χρόνια το Δημόσιο, με την κλασική μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων, γλιτώνοντας έτσι την πληρωμή ΦΠΑ και φόρων εισοδήματος, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=201691

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS