Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Η σύγχρονη Ουγγαρία «αποκαθιστά» φασίστες του μεσοπολέμου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το φάντασμα ενός φασιστικού εξαγνισμού πλανάται εδώ και χρόνια πάνω από την Ευρώπη. Σε καιρούς κρίσης η αντανακλαστική στροφή σε πατροπαράδοτες αξίες γίνεται στόχος εκμετάλλευσης και παρερμηνείας από όσους στηρίζουν την ύπαρξη τους στο μίσος και στον "αόρατο" εχθρό! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε μία προκλητική και ανιστόρητη κίνηση Ούγγροι ακροδεξιοί, ανάμεσά τους και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος του εθνικιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, προχωρούν συστηματικά στην αποκατάσταση φασιστών του μεσοπολέμου, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τον «αντιβασιλέα» Μικλός Χόρτι (1868 - 1957) σύμμαχο του Μουσολίνι και του Χίτλερ, υπεύθυνο για την επιβολή στυγνής δικτατορίας και για την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων εβραίων και δημοκρατικών πολιτών. 

Πρόσφατα έγιναν στην πόλη Κερέκι τα αποκαλυπτήρια ενός ανδριάντα του Χόρτι, επίσης μία πλατεία στην πόλη Γκιόμρο μετονομάστηκε (από «πλατεία ελευθερίας») σε «πλατεία Χόρτι», ενώ και η θεολογική σχολή του Ντεμπρέτσεν, της δεύτερης σε μέγεθος ουγγρικής πόλης μετά την πρωτεύουσα Βουδαπέστη, εντοίχισε αναμνηστική πλάκα προς τιμήν του. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=461259

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS