Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Η οικονομική κρίση μειώνει τον ρυθμό γεννήσεων στην Ευρώπη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένα θεμελιώδες ζήτημα αρχικά με κοινωνικά και αξιακά χαρακτηριστικά, έρχεται να γιγαντωθεί μέσα από την οικονομική κρίση, ανοίγοντας για τα καλά θέμα αναπλήρωσης γενεών και πληθυσμιακής σύστασης ολόκληρης της Ε.Ε.. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Λιγότερα μωρά γεννιούνται στην Ευρώπη εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα ερευνητικό ινστιτούτο.

Η γεννητικότητα ανά γυναίκα σε 28 ευρωπαϊκές χώρες μειωνόταν ταχύτερα κατά μέσο όρο όσο αυξανόταν το ποσοστό της ανεργίας, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Δημογραφικών Ερευνών Μαξ Πλανκ στη βορειοανατολική γερμανική πόλη Ροστόκ σε μια μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Δημογραφική Έρευνα».

Η οικονομική κρίση, η οποία άρχισε το 2008, έβαλε τέλος σε μια άνοδο του ρυθμού γεννήσεων που παρατηρούνταν σε ευρωπαϊκή κλίμακα, αναφέρει η Μιχαέλα Κράιενφελντ που συνυπογράφει την έρευνα.

Η τάση επηρέασε περισσότερο νοτιοευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία και η Κροατία, καθώς και την Ουγγαρία, την Ιρλανδία και τη Λετονία. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/07/2013_508530

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS