Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Μαζάουερ: Τι αγνοούν και τι υποτιμούν οι δυτικοί για την ελληνική κρίση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Απόψεις με τις οποίες αλλού μπορεί να συμφωνείς κι αλλού μπορεί να διαφωνείς, σίγουρα πάντως όχι μια αδιάφορη προσέγγιση στα τεκταινόμενα των τελευταίων δεκαετιών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η σκοτεινή πλευρά της χρηματοπιστωτικής παγκοσμιοποίησης, όπως αυτή καθρεφτίζεται στην Ελλάδα, ο νεοφιλελεύθερος Σημίτης, η υπόθεση Siemens, ο ανεύθυνος Καραμανλής, η κυβέρνηση «Γιωργάκη», η εσφαλμένη θεραπεία και οι Έλληνες που αγοράζουν υψηλής ποιότητας οικονομικά βιβλία και δοκίμια για να ενημερωθούν για την κρίση, είναι οι βασικοί άξονες άρθρου του Μαρκ Μαζάουερ, ενός από τους επιφανέστερους ιστοπρικούς της εποχής μας, που είναι αφιερωμένο στη χώρα μας.

Στο άρθρο του, το οποίο δημοσιεύτηκε την 1η Απριλίου 2013 στο αμερικανικό περιοδικό The Nation και μεταφράστηκε από τον Κώστα Αγιαννιτόπουλο για λογαριασμό του online περιοδικού «Χρόνος», ο βρετανός ιστορικός, βασισμένος σε λογοτεχνικά έργα, μελέτες και περιοδικά με ελληνικές υπογραφές, μιλά για την εξέλιξη της ελληνικής κρίσης, ως το κορυφαίο παράδειγμα της σκοτεινής πλευράς της παγκοσμιοποίησης:

«Πολλοί εκτός Ελλάδας αναρωτιούνται πώς τα προβλήματα χρέους μιας χώρας με Α.Ε.Π. μικρότερο από το 3% της ευρωζώνης έχουν μετατραπεί σε διεθνές ζήτημα με τόσο μεγάλη βαρύτητα. Η έκπληξή τους όμως δεν δικαιολογείται:

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι η σκοτεινή πλευρά της ακραίας χρηματοπιστωτικής παγκοσμιοποίησης που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 και επιταχύνθηκε στην Ευρώπη με τη δημιουργία του ευρώ. Η έκπληξη αυτή είναι δείγμα της βαθιάς άγνοιας, την οποία έφερε στην επιφάνεια η κρίση: ο ρυθμός της χρηματοπιστωτικής παγκοσμιοποίησης επιταχύνθηκε αλλά η γνώση μας για τον κόσμο και τα αλληλένδετα πεδία της πολιτικής, των χρηματοοικονομικών και της οικονομίας δεν κατόρθωσε να συμβαδίσει με τις εξελίξεις». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63855659

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS