Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Επικοινωνιακή ανάσα με τη μείωση του ΦΠΑ

Σε διακεκαυμένη ζώνη εισέρχεται η κυβέρνηση, η οποία μέχρι τον Σεπτέμβριο πρέπει να επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την εκπλήρωση όλων των προαπαιτούμενων, τα οποία, αυτή τη φορά, τη φέρνουν αντιμέτωπη με ζωτικά κομμάτια της εκλογικής βάσης των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης αλλά και με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου η απόφαση των δανειστών να παράσχουν σε δόσεις τη βοήθεια προς την Ελλάδα, και μάλιστα, συνοδευμένη από στοχευμένους ελέγχους και ακόμη πιο στοχευμένα χρονοδιαγράμματα.

Οι δύσκολες εξετάσεις για την κυβέρνηση ξεκινούν άμεσα, καθώς μέσα στον Ιούλιο θα πρέπει να περάσει ένα πολυνομοσχέδιο με 25 άρθρα «φωτιά για να λάβει τα 2,5 δισ. της βοήθειας, ενώ αν τις περάσει, τότε θα μπορέσει να λάβει επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ από κέρδη επί ελληνικών ομολόγων των κεντρικών τραπεζών τον Ιούλιο, και άλλο μισό δισ. τον Οκτώβρη.

Το ΔΝΤ θα εξετάσει την έκθεση αξιολόγησης της τρόικας και θα λάβει τη δική του απόφαση για 1,8 δισ. ευρώ στις 29 Ιουλίου.

Ταυτοχρόνως, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητώς να παρουσιάσει ως τα τέλη του μήνα τον κατάλογο με τα πρώτα 4.500 ονόματα της κινητικότητας ενώ συνολικά οι στόχοι της κινητικότητας, εντάσσονται στα milestones του Οκτωβρίου (που θα κριθούν όμως τον Σεπτέμβριο), μαζί με την αναδιάρθρωση της ΛΑΡΚΟ, της ΕΛΒΟ, της ΕΑΣ, την πληρωμή μιας μερίδας arears (χρωστούμενων του δημοσίου σε ιδιώτες), της πληρωμής των χρεών των δήμων σε ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ και την αναμόρφωση του κώδικα των δικηγόρων».

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Οικονομικών κ. Γιανν. Στουρνάρα επιχειρεί να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας, προτάσσοντας το γεγονός ότι έκλεισε το δημοσιονομικό και υπήρξε νέα συμφωνία για την κινητικότητα, αλλά και γιατί το 2014 δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της έκτακτης εισφοράς για το έλλειμμα του ΟΑΕΕ και η μείωση στις συντάξεις των αξιωματικών.

Ποντάρει, δε, επικοινωνιακά, στην εν αναμονή συμφωνία για πιλοτική εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

Στο εσωτερικό του κυβερνητικού επιτελείου, ωστόσο, γνωρίζουν καλά ότι το πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο και ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο για τη δικομματική κυβέρνηση, στις κοινοβουλευτικές ομάδες, στις οποίες εκδηλώνονται ήδη φυγόκεντρες τάσεις.

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/251624/se-krisimo-shmeio-to-programma-diaswshs-ths-ellhnikhs-oikonomias

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS