Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Στο -0,4% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με μια ανορθόδοξη κάθετη παραγωγική αλυσίδα, με τη φορολογία και το κόστος ενέργειας να επιβαρύνει δυσανάλογα τις επιχειρήσεις είναι και "θαύμα" που έπρεπε να περάσουν 3 χρόνια για να δούμε τα πρώτα ψήγματα αποπληθωρισμού! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μείωση 0,4% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο εφέτος, από μείωση επίσης 0,4% τον Μάιο και έναντι αύξησης 1,3% που είχε καταγραφεί τον Ιούνιο πέρυσι.

Όμως, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει αρνητικός, από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, προκύπτουν σημαντικές ανατιμήσεις τόσο σε είδη που συνθέτουν το λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς», όσο και σε προϊόντα και υπηρεσίες που επηρεάζουν άμεσα το εισόδημα των καταναλωτών.

Ειδικότερα, μέσα σε ένα έτος ανατιμήθηκαν κατά 32,6% οι νωπές πατάτες, κατά 6,4% τα νωπά λαχανικά, κατά 3,8% τα νωπά φρούτα, κατά 2,4% τα νωπά ψάρια, κατά 1% τα κρέατα και κατά 0,7% τα γαλακτοκομικά και τα αυγά. Επίσης, αυξήθηκαν κατά 25,1% οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατά 12,3% τα τιμολόγια της ΔΕΗ και κατά 0,4% οι τιμές της βενζίνης. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=246092&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS