Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Βάιντμαν: Η λύση στην ευρωπαϊκή κρίση είναι οι μεταρρυθμίσεις

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη! Να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις αλλά να μην εξευμενίσουμε τη λιτότητα. Να υπάρξει αμοιβαιοποίηση του χρέους αλλά ο τρόπος να παραπέμπεται στο απροσδιόριστο μέλλον. Να προχωρήσει η οικονομική ενοποίηση της Ε.Ε. αλλά να μην προσδιορίζουμε το αντίστοιχο διοικητικό μοντέλο. Πολλές ασάφειες μαζεμένες για να είναι αποτελεσματικές. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

O πρόεδρος της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν επιμένει πως η αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής στην αντιμετώπιση της κρίσης είναι περιορισμένη, και μπορεί να δοθεί μόνο με δομικές μεταρρυθμίσεις.

Όσον αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ο Γ.Βάιντμαν υπογραμμίζει πως πρέπει να κοπούν οι «υπερβολικά στενοί» δεσμοί των τραπεζών με το κρατικό χρέος και να περιοριστεί η έκθεσή τους σε αυτό, μαζί με τη δημιουργία κοινού πλαισίου που θα κάνει δυνατή τόσο τη συντεταγμένη χρεοκοπία χωρών όσο και τη συντεταγμένη διάλυση χρηματοπιστωτικών οντοτήτων.

Σε ομιλία του στην Αιξ-αν-Προβένς την Κυριακή, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα μερικές ώρες πριν την εκφωνήσει, ο πρόεδρος της Bundesbank αναφέρει πως «η νομισματική πολιτική έχει ήδη κάνει πολλά για να απορροφήσει τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης, αλλά δεν μπορεί να λύσει την κρίση, και αυτή είναι και η γραμμή συναίνεσης στο Διοικητικό Συμβούλιο [της ΕΚΤ]».

Η κρίση, συνέχισε, ανέδειξε δομικές ελλείψεις «οι οποίες και απαιτούν δομικές λύσεις». Επαναλαμβάνοντας σε αυτό το σημείο τα λόγια του Μάριο Ντράγκι, ο Βάιντμαν τονίζει πως «οι δομικές μεταρρυθμίσεις μπορεί να θίγουν κατεστημένα συμφέροντα, αλλά θα ενίσχυαν σαφώς την αποτελεσματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και, ναι, και τη δικαιοσύνη των οικονομιών μας». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=521294

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS