Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "20 δισ. ο ετήσιος τζίρος στα... παζάρια της πρωτεύουσας"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μια τεράστια γάγγραινα για το εγχώριο εμπόριο που συντηρείται σε αυτή την έκταση κυρίως από την αδυναμία αλλά και τη διαφθορά των ελεγκτικών μηχανισμών σε όλα τα επίπεδα. Από τη δημοτική αστυνομία έως τις εφορίες. Κι από τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης έως τη συνενοχή κάποιων τελωνειακών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Το 64% των... προϊόντων έχουν προέλευση την Κίνα, ενώ κύριες πύλες εισόδου είναι τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Πανίσχυρη "λερναία ύδρα", αντίστοιχη της παγκόσμιας διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, είναι η μάστιγα του παραεμπορίου που συμβάλλει στο "λουκέτο" των επιχειρήσεων και στη συνακόλουθη απώλεια ανεξακρίβωτου αριθμού θέσεων εργασίας.
Σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής κρίσης όπως η παρούσα, το πρόβλημα αποκτά επιπλέον απειλητικές διαστάσεις. "Ιδιαίτερα επικερδές παρακλάδι των διεθνών δραστηριοτήτων του οργανωμένου εγκλήματος", χαρακτήρισε το παραεμπόριο ο αστυνομικός διευθυντής και Διευθυντής Δυνάμεων του Κέντρου Αθήνας της ΕΛ.ΑΣ., Γεώργιος Δροσάκης, σε δηλώσεις του στο "Εθνος της Κυριακής".
Τα δίκτυα διακίνησης προϊόντων απομιμήσεων αλληλοεπικαλύπτονται με άλλες παράνομες δραστηριότητες, εξελίσσονται διαρκώς, αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και εκμεταλλεύονται με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους τα κενά των ελεγκτικών μηχανισμών.
Τα διαθέσιμα στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου καταδεικνύουν ότι το παραεμπόριο αντιπροσωπεύει το 30% της συνολικής εγχώριας εμπορικής δραστηριότητας. (Διαβάστε περισσότερα...)
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS