Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Επιστρατεύει «κανόνια» νερού για να καταστείλει τις ταραχές"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Συστημική κι αντισυστημική βία, κοινωνική αδικία και φυλετικά ζητήματα, ανάκατα με δόσεις ωμού χουλιγκανισμού, δημιουργούν το εκρηκτικό μείγμα μιας εποχής που κινείται στα πλαίσια της οικονομικής "θολούρας" και της ηθικής απαξίωσης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Νέο αυστηρό μήνυμα έστειλε στους ταραξίες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, την ώρα που δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή του χειρίστηκε την κατάσταση.

"Θα υπάρξει απάντηση" στις ταραχές στη Βρετανία, και "η απάντηση επίκειται", δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας τίθενται στην διάθεση της αγγλικής αστυνομίας "κανόνια" νερού υπό πίεση.

Τα οχήματα με αντλίες που εκτοξεύουν νερό υπό πίεση είχαν χρησιμοποιηθεί στις ταραχές της Βόρειας Ιρλανδίας και θα τεθούν στην διάθεση της βρετανικής αστυνομίας μέσα σε 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Κάμερον δεσμεύτηκε να δώσει τέλος στην "ποταπή" βία στους δρόμους της χώρας, μετά τη σύσκεψη με την κυβερνητική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων Cobra.

"Αυτή η συνεχιζόμενη βία θα εμποδιστεί. Δε θα επιτρέψουμε μια κουλτούρα βίας να υπάρχει στους δρόμους" της χώρας, τόνισε ο Κάμερον.

Συνέδεσε το ξέσπασμα εμπρησμών, επεισοδίων, λεηλασιών και επιθέσεων εναντίον της αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία με το "μεγάλο πρόβλημα των συμμοριών". (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL.GR


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS