Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Πυρετός διαβουλεύσεων για την διπλή κρίση χρέους"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μια Ευρωπαϊκή ηγεσία που τρέχει ασθμαίνουσα πίσω από τις εξελίξεις σε λύσεις που θα έπρεπε εξαρχής να έχει ενστερνιστεί και μια Αμερικανική οικονομία που αδυνατεί να ανακάμψει παρά την πληθωριστική πολιτική της, αναδεικνύουν τις στρεβλώσεις του υπερκερδοσκοπικού συστήματος και του επιλεκτικού (υπέρ συμφερόντων) κρατικού παρεμβατισμού. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει από την διπλή κρίση χρέους που πλήττει τις πλέον εύρωστες οικονομίες του πλανήτη: Τις ΗΠΑ και την κοινή νομισματική περιοχή της ευρωζώνης. Οι ηγέτες των ισχυρότερων κρατών της υφηλίου - διακόπτοντας οι περισσότεροι εξ αυτών τις διακοπές τους- καταφεύγουν σε έκτακτη συνεννόηση που θα λάβει χώρα μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ σε μία σπάνια από ιδρύσεώς της κίνηση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχωρεί και αυτή σε κυριακάτικη τηλε - σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα της ευρωζώνης.

Το απόγευμα του Σαββάτου και "απαντώντας" στην υποβάθμιση από την Standards and Poors (την οποία πάντως κατηγορεί για παιδαριώδες λάθος στους μακροοικονομικούς υπολογισμούς της σχετικά με την αμερικανική οικονομία), ο Λευκός Οίκος προσκάλεσε τα κόμματα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων να συστρατευθούν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, ώστε "να αποκατασταθούν η οικονομία και τα δημοσιονομικά μεγέθη στις Ηνωμένες Πολιτείες".

"Πρέπει να βελτιωθούμε, πρέπει να δείξουμε τη βούλησή μας, την ικανότητά μας, τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε, ανταποκρινόμενοι στις οικονομικές-δημοσιονομικές προκλήσεις", τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS