Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Δραματική «βουτιά» 6,9% του ΑΕΠ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η αρχική πρόβλεψη για ετήσια ύφεση 3% γρήγορα προσαρμόστηκε στα δεδομένα και πήγε στο 4%! Οι εξελίξεις δείχνουν πιθανότατα και επανάληψη της περσινής οικτρής κατάστασης! Ίσως έτσι με τον πάτο του βαρελιού όλο και πιο χαμηλά, να έχουν περισσότερα περιθώρια να μιλούν για ανάκαμψη του χρόνου! Από πόσο βαθύ σημείο του "γκρεμού", όμως, δεν έχει καμιά σημασία; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ύφεση της τάξης του 6,9% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 αποτυπώνεται στα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας την κρίση που μαίνεται στην αγορά.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ είναι μη εποχιακά διορθωμένα δηλαδή δεν είναι συγκρίσιμα με την ύφεση του 5,5% που ανακοινώθηκε για το α΄ τρίμηνο του 2011.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η μείωση στην εγχώρια ζήτηση συνέβαλε στη μείωση του ΑΕΠ, η οποία αντισταθμίστηκε εν μέρει από τη βελτίωση που σημειώθηκε στο εμπορικό ισοζύγιο. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=139438


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS