Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Σε «βαθύ κόκκινο» οι αγορές"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σε επίπεδα προ 15ετίας το χρηματιστήριο με τιμές κάτω των λογιστικών αποτιμήσεων. Δημιουργείται λοιπόν, έως την τελική διευθέτηση για το δημόσιο χρέος, ένα "παράθυρο" τοποθετήσεων για τη σταδιακή ανάληψη του έλεγχου Ελληνικών εταιρειών, με εξαιρετικά ευτελές τίμημα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


«Μαύρη Τρίτη» για τα χρηματιστήρια σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τις απώλειες να φτάνουν το εντυπωσιακό 7%  στη Φρανκφούρτη συνεχίζοντας το αρνητικό σερί, ενώ ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ κάλεσε τις κυβερνήσεις της ΕΕ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. 

Αρνητικό το κλίμα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Παρά τις δηλώσεις αυτές, αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας σήμερα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς. Λίγο πριν τις 12  ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρούσε κατά σχεδόν 4% στις 960  μονάδες, ενώ χθες το ελληνικό χρηματιστήριο είχε καταγράψει απώλειες 6%.
 

Στο «κόκκινο» και η Ευρώπη

Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την εξέλιξη των συνεδριάσεων. Έπειτα από ένα σύντομο ανοδικό διάλειμμα, οι βασικοί δείκτες σε Λονδίνο,  Παρίσι και Φρανκφούρτη καταγράφουν κατακόρυφη πτώση, με τις απώλειες να φτάνουν ακόμη και το 7%. 

Το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης γνωρίζει σήμερα μια «μαύρη Τρίτη» με τον δείκτη Dax να σημειώνει απώλειες 6,38% και να πέφτει στις 5.5454,39 μονάδες γύρω στις 11:51 (ώρα Ελλάδας), καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή του από το Φεβρουάριο του 2010.  (Διαβάστε περισσότερα..)
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS