Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Σουβλάκια και τυρόπιτες με ΦΠΑ 23%"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ότι καταναλώσατε, καταναλώσατε στις διακοπές σας! Καιρός να προσαρμοστείτε στον υγιεινό τρόπο ζωής του πρωθυπουργού! Άσκηση, φαγητά στον ατμό, ενδοσκόπηση και σίγουρα θα δείτε με άλλο μάτι τα νέα "ραβασάκια" της εφορίας από Σεπτέμβρη! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σαρωτικές ανατιμήσεις σε χυμούς, αναψυκτικά και υπηρεσίες εστίασης φέρνει η 1η Σεπτεμβρίου με τη μετάταξη των συγκεκριμένων αγαθών από ΦΠΑ 13% στο 23%, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Η μετάταξη στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και συνοδεύεται από πρόβλεψη είσπραξης εσόδων 300 εκατ. ευρώ για φέτος και 700 εκατ. το 2012. Και μπορεί μεν το οικονομικό επιτελείο να αναζητά μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος ή αθροιστικά 1 δισ. ευρώ σε 15 μήνες για να αποφύγει τις μετατάξεις, όμως μέχρι να τα εντοπίσει δεν μπορεί να αθετήσει τη δέσμευση έναντι της τρόικας.

Με τα σημερινά δεδομένα, η διάταξη παραμένει σε ισχύ και από την 1η Σεπτεμβρίου μετατάσσονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%, από τον μειωμένο 13%, χυμοί φρούτων και λαχανικών, αναψυκτικά και υπηρεσίες εστίασης, επιβαρύνοντας από τις πίτσες και τα σουβλάκια μέχρι το φαγητό που σερβίρουν ξενοδοχειακές μονάδες, ακόμα και αν περιλαμβάνονται σε πακέτα διαμονής και διατροφής. Ετσι, παίρνουν φωτιά οι τιμές σε ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, πιτσαρίες αλλά ακόμα και σε καντίνες, όπως άλλωστε και τα φαγητά σε πακέτο. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS