Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Ο χάρτης της εφεδρείας"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ανερμάτιστη και άστοχη η συγκεκριμένη λογική για την εφεδρεία. Αντί να αναζητούμε λύσεις σε μια ολιστική διαχείριση ανθρώπινου προσωπικού, αντί να εκπαιδεύουμε υπαλλήλους για να ενταχθούν σε νέες θέσεις, τους στοιβάζουμε σε μια λίστα αναμονής ευρέσεως εργασίας με βάση τα τυπικά προσόντα τους! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Έμφαση στους τίτλους σπουδών, στην προϋπηρεσία αλλά και σε κοινωνικά κριτήρια όπως η ηλικία και η οικογενειακή κατάσταση δίνει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, βάσει του οποίου θα καταταγεί το πλεονάζον προσωπικό των φορέων που θα εξυγιανθούν, θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν το επόμενο διάστημα.


Με τα κριτήρια του Προεδρικού Διατάγματος, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας για να σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το οποίο παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ», θα μοριοδοτηθούν οι πλεονάζοντες υπάλληλοι προκειμένου να ενταχθούν στον πίνακα εργασιακής εφεδρείας.
Ωστόσο το εισιτήριο μόνιμου διορισμού στο Δημόσιο θα πάρει περιορισμένος αριθμός, καθώς η συντριπτική πλειονότητα χιλιάδων εργαζομένων των φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα - το πρώτο πακέτο συγχωνεύσεων και καταργήσεων αφορά 7.000 υπαλλήλους - θα έχει ουσιαστικά ευκαιρία απασχόλησης κυρίως σε εποχικές θέσεις.


ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ. «Κανείς δεν θα απολύεται, αλλά δεν θα αμείβεται» είναι πάντως η λογική που θα ακολουθήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Στη βάση αυτή κανείς από όσους ενταχθούν στους πίνακες εργασιακής εφεδρείας δεν θα διαγράφεται εάν δεν βρει μόνιμη θέση στο Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, αλλά ούτε θα διατηρήσει το μισθολογικό του καθεστώς μετά την πάροδο του ενός έτους, στη διάρκεια του οποίου θα λαμβάνει το 60% των αποδοχών του.


Το πλεονάζον προσωπικό θα καθορίζεται από τον ίδιο τον φορέα, που θα εξυγιαίνεται, θα συγχωνεύεται ή θα καταργείται και ο οποίος θα ενημερώνει σχετικά το ΑΣΕΠ. Παράλληλα, οι πλεονάζοντες υπάλληλοι θα πρέπει, προκειμένου να ενταχθούν στους πίνακες εργασιακής εφεδρείας, να υποβάλουν σχετική αίτηση στο ΑΣΕΠ, καταθέτοντας και όλα τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα προσόντα τους.

Βάσει των δικαιολογητικών το ΑΣΕΠ θα προχωρεί στη συνέχεια στην κατάταξη των πλεοναζόντων υπαλλήλων, με βάση τα κριτήρια και τα μόρια που θα περιλαμβάνονται στο Προεδρικό Διάταγμα, και θα καταρτίζει τον Πίνακα Κατάταξης Πλεονάζοντος Προσωπικού ανά κλάδο και ειδικότητα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS