Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ - Άρθρα - "Πορεία σε ναρκοπέδιο"

Του Αγαμέμνονα Φαράκου

ΕΠΕΙΔΗ νομίζουν ότι έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι δικά τους ή επειδή έχουν φθάσει σε έσχατο όριο αδιεξόδου και απελπισίας, αρχίζουν πλέον να φέρονται ως μαθητευόμενοι μάγοι. Αυτές είναι οι δύο πιο λογικοφανείς ερμηνείες του επικινδύνου άλματος στο κενό που αποφάσισε και εξήγγειλε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ, όμως, εκείνοι που πιστεύουν ακράδαντα ότι αυτός ο απίστευτος και σχεδόν αδίστακτος ελιγμός πρέπει να είναι… Ευαγγελικής έμπνευσης, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Πέραν όλων των άλλων και επειδή Γιώργος και Ευάγγελος αφιέρωσαν το απόγευμα της Κυριακής τρεις ολόκληρες ώρες σε ένα τετ α τετ, αυστηρώς κεκλεισμένων των θυρών. Οτι λίγα λεπτά μετά τον πρωθυπουργικό αιφνιδιασμό, ήταν ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και ανέλυσε θεωρητικά και εθνικοπατριωτικά την απόφαση, για να συνεχίσει δέκα λεπτά αργότερα, από την οθόνη του ΑΝΤ-1 πλέον, την «ερμηνευτική» εγκύκλιο περί της απόφασης, απλώς επιβεβαιώνει τις υποψίες.

Μπορεί να πει και να γράψει κανείς χίλια πράγματα για την ιστορία αυτή. Τηλεοράσεις και ραδιόφωνα φιλοξενούσαν προχθές το βράδυ πλήθος αναλύσεων για τον αιφνίδιο αυτόν κοινοβουλευτικό «σεισμό», πέραν των χθεσινών εφημερίδων, που τον απήλαυσαν στα πρωτοσέλιδά τους. Ολες και όλα όμως περιστρεφόμενα γύρω από τις οικονομικές συνέπειες και τα βλαβερά αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας των Διόσκουρων του πασοκικού κατεστημένου. Ουδείς όμως θέλησε ή αποφάσισε να ασχοληθεί με μία πολύ χειρότερη παράμετρο αυτής της άφρονος απόφασης.

Γιατί ετούτη η χώρα είναι έτοιμη, σχεδόν ώριμη, να κυλήσει στην αναρχία – πολλοί επιμένουν ότι αυτό ήδη έχει συμβεί. Το κράτος των Αθηνών δεν μπορεί ούτε καν την έδρα του Κοινοβουλίου να προστατεύσει, ολόκληρη ουσιαστικά η Αθήνα ενίοτε και άλλες πόλεις βρίσκονται στο έλεος του κάθε κουκουλοφόρου, ο καθείς κάνει ό,τι θέλει, τα υπουργεία καταλαμβάνονται από μία χούφτα ανθρώπων, στρατιωτικές παρελάσεις ματαιώνονται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προπηλακίζεται, η χώρα έχει παραδοθεί σε ένα ιδιότυπο παρακράτος, όπου συμφύρονται αφελείς διαμαρτυρόμενοι, απεγνωσμένοι άνεργοι, άγουροι νεολαίοι με κάθε λογής κουκουλοφόρους και επαγγελματίες ταραχοποιούς, που μετατρέπουν όταν θέλουν αυτήν τη χώρα σε κόλαση.

ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΝ άραγε οι εμπνευστές του προχθεσινού προνουτσιαμέντου σε τι θα μεταβληθεί αυτή η χώρα τις εβδομάδες και τους μήνες που θα ακολουθήσουν την προχθεσινή εξαγγελία;

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
http://www.e-typos.com/Opinions.aspx?id=2956&title=%25CE%25A0%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25B1%2520%25CF%2583%25CE%25B5%2520%25CE%25BD%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2580%25CE%25AD%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BF


Share


Tags: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS