Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Ματαίωση του δημοψηφίσματος ζητά ο Αντ. Σαμαράς"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Γιώργος ή δραχμή! Οι ανεξέλεγκτες τάσεις μεγαλείου οδήγησαν πολύ σημαντικότερους ηγέτες, στην πορεία της Ιστορίας, σε κυριολεκτικά και μεταφορικά Βατερλό! Μάλλον θα κατανοήσει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι μια συνετή αποχώρηση θα ήταν πιο έντιμη και λιγότερη επώδυνη επιλογή! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Σκληρή προσωπική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντάς του μάλιστα το ερώτημα: “επιτέλους τι στόχο έχετε κ. Παπανδρέου, να διαλύσετε την Ελλάδα;”.

Κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι “έβαλε την χώρα στο επίκεντρο μία παγκόσμιας καταιγίδας για το προσωπικό του συμφέρον” και προανήγγειλε κινήσεις εντός και εκτός χώρας. “Ο αγώνας μας θα είναι ανένδοτος και ενωτικός” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Χαρακτήρισε την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο κ. Παπανδρέου ”κραυγή αγωνίας ενός πρωθυπουργού που έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση μέσα στην κοινωνία” και το δημοψήφισμα "παρωδία”, απόδειξη “έσχατου αδιεξόδου και αποκάλυψη ακρότατης ανευθυνότητας”.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι “όσο η δανειακή συμφωνία βρίσκεται υπό την αίρεση του δημοψηφίσματος δεν θα κλείσει και όσο δεν κλείνει δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα” και πρόσθεσε ότι για το επόμενο δίμηνο θα υπάρχει αναστάτωση στις αγορές και στην Ευρώπη.

“Η κυβέρνηση εκβιάζει τον λαό να αποδεχθεί τη δανειακή σύμβαση και την λάθος πολιτική ταυτόχρονα και διακινδυνεύει να απορρίψει ο λαός την λάθος πολιτική και μαζί να απορρίψει και την δανειακή σύμβαση” είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι “όποιος θέλει να βγάλλει την χώρα απο το αδιέξοδο διαχωρίζει την δανειακή σύμβαση από την πολιτική που την συνοδεύει και προσπαθεί να αλλάξει πολιτική”.

Συνέχισε, λέγοντας ότι “ο κ. Παπανδρέου μας λέει: είτε ψηφίστε με ένα ναι ή ένα όχι όλα όσα σας φέρνω είτε πάρτε την ευθύνη να βγούμε από την Ευρώπη. Ιδού ο χονδροειδής εκβιασμός. Όμως όταν εκβιάζεις τον λαό δεν του ζητάς να εκφραστεί, τον πειθαναγκάζεις και κινδυνεύεις να πάρεις την αντίθετη απάντηση από αυτή που περιμένεις”. Επιπλέον είπε ότι αν βγει ναι στο δημοψήφισμ, τότε γίνεται δύσκολο να βελτιωθεί μελλοντικά η συμφωνία.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτεταμένα στην απόφασή του να προκαλέσει εκλογές. “Οι εκλογές είναι λύτρωση για τον τόπο για την οικονομία για την Ευρώπη που πανικοβλήθηκε απο με τα καμώματα του κ. Παπανδρέου αλλά και για πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν βλέπουν την ώρα να σταματήσουν να στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση” δήλωσε ο κ. Σαμαράς. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=156155

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS