Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Σε ιστορικό υψηλό το κόστος δανεισμού για την Ιταλία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το χειρότερο, που πέρασε ως δεύτερη είδηση είναι η αύξηση και των Γαλλικών επιτοκίων. Με την Ιταλία στα πρόθυρα της αδυναμίας δανεισμού και τη Γαλλία να περνά το 3,5% κάποιοι στην Ευρώπη θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν το ταχύτερο τη ροή των εξελίξεων. Τα χρονικά περιθώρια είναι πιο πιεστικά από ποτέ! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Νέα άνοδο σημείωσε το κόστος δανεισμού σε Ιταλία, εν μέσω των ανησυχιών για μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία, με την απόδοση των δεκαετών ομόλογων της να ανέρχεται στο ιστορικό υψηλό του 6,4%, για να υποχωρήσει ωστόσο αργότερα στο 6,29%. Σε νέο ιστορικό ρεκόρ έφτασε και το spread του δεκαετούς γαλλικού ομολόγου, στις 141 μονάδες βάσης, καθώς πληθαίνουν οι φόβοι των επενδυτών για το ενδεχόμενο να χάσει η Γαλλία την κορυφαία αξιολόγησή της ΑΑΑ. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η διεύρυνση των γαλλικών spreads αποτελεί μια ένδειξη αναταραχής ακόμη και στον πυρήνα της Ευρωζώνης. Αντίστοιχα, το ιταλικό spread παρουσίασε άνοδο έως τις 462 μονάδες βάσης.

Η απόδοση και το spread του δεκαετούς ομολόγου της Ιταλίας διαμορφώνονται σε επίπεδα στα οποία οι αγορές θεωρούν ότι καθιστούν μη βιώσιμη την αναχρηματοδότηση του υψηλού χρέους της χώρας. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Financial Times, τα επίπεδα 450 μονάδων βάσης στα spreads είχαν οδηγήσει τους οίκους εκκαθάρισης συναλλαγών σε ομόλογα να επιβάλουν πρόσθετες επιβαρύνσεις (extra margin payments) στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. «Τα spreads έχουν αρχίσει και συναλλάσσονται σε διευρυμένα επίπεδα», επισημαίνει ο στρατηγικός αναλυτής της Credit Suisse στη Ζυρίχη, Ράσμους Ρούσινγκ. «Τα νέα από την Ελλάδα διατηρούν τα πάντα σε μια πολύ εύθραυστη κατάσταση».

Μεγάλος αριθμός επενδυτικών ταμείων έχει προχωρήσει κατά τις τελευταίες μέρες σε αγορές γερμανικών ομολόγων ως ένα μέσο άμυνας απέναντι στις τρέχουσες συνθήκες αβεβαιότητας όσον αφορά την κρίση της Ελλάδας αλλά και της Ευρωζώνης. Τα κέρδη των γερμανικών ομολόγων για το έτος διαμορφώνονται στο 8,1%, σε αντίθεση με τα ελληνικά ομόλογα που χάνουν μέχρι στιγμής 46,9%.


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_152_04/11/2011_461363


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS