Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Φόβοι Παπουτσή για επεισόδια την 17η Νοέμβρη"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τι προσπαθεί να πετύχει ανακυκλώνοντας σενάρια επεισοδίων και μάλιστα ακραίων, ο κ.Παπουτσής; Προετοιμάζεται για μια προσωπική απόδραση από τις ευθύνες του τώρα που το βάρος της προστασίας του Πανεπιστημιακού ασύλου έχει περάσει στα χέρια του κράτους;. Ή εκβιάζει την κοινωνία προτάσσοντας πιθανές ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ώστε να περιορίσει την γενικευμένη αγανάκτηση από την κυβερνητική πολιτική; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σοβαρές ανησυχίες ότι στην επέτειο για του Πολυτεχνείου η Αθήνα θα «καεί» εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Αρχίζω ν’ ανησυχώ» τόνισε ο κ. Παπουτσής προσθέτοντας πως: «Φτιάχνουμε λοιπόν τη βεβαιότητα της σύγκρουσης. Γι’ αυτό ανησυχώ… Θέλω λοιπόν να επιστήσω την προσοχή σε όλους και αυτό είναι το τέταρτο μήνυμα το οποίο θέλω να στείλω, ότι η ευθύνη μας αφορά και την αποτροπή τέτοιων γεγονότων».

Συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε πως «πρώτα απ’ όλα άκουσα τον πολύ αγαπητό μου και σεβαστό –για πολλούς μπορεί να ξενίζει, αλλά η ουσία είναι έτσι- συναγωνιστή και τιμημένο αγωνιστή της Ελληνικής Αριστεράς, το Μανόλη Γλέζο, να προσπαθεί να δώσει τη δική του ερμηνεία στην 28η Οκτωβρίου. Την ερμηνεία όσον αφορά τα γεγονότα. Λέγοντας ότι αυτό αποτελούσε στην πραγματικότητα το πραγματικό νόημα του ΟΧΙ του ’40.

Κι επειδή υπάρχει μια τέτοια τάση αυτή την περίοδο, ακούω και πολλές συζητήσεις, πολλές ζυμώσεις γενικότερα, «να φτιάξουμε ένα νέο ΕΑΜ, οι συνθήκες ωριμάζουν, είναι έτοιμο να καταρρεύσει το κράτος» και διάφορα τέτοια, έχω την αίσθηση, το φόβο μάλλον, ότι ορισμένοι μπορεί να ονειρεύονται να δώσουν ένα καινούργιο νόημα στη 17η του Νοέμβρη. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=156067


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS