Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "«Η Ελλάδα τζογάρει με δημοψήφισμα»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Παγωμάρα και έκπληξη σε όλη την Ευρώπη από μια αψυχολόγητη κίνηση που θέτει σε δυνητικό κίνδυνο το μέλλον της Ευρυζώνης αλλά εντείνει και την αβεβαιότητα στις αγορές. Οι προσωπικές αγωνίες του Παπανδρέου μετατρέπονται σε πυκνό μαύρο σύννεφο πάνω από την Ευρώπη. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με έκπληξη και επιφυλάξεις για τις συνέπειες υποδέχθηκε ο διεθνής Τύπος την χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με την διενέργεια δημοψηφίσματος για την νέα δανειακή σύμβαση.

Το δημοψήφισμα είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Ελληνα πρωθυπουργό, επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο BBC, τονίζοντας ότι ο κ.Παπανδρέου θα ισχυριστεί ότι είναι εθνικό συμφέρον της Ελλάδας η στήριξη της δανειακής συμφωνίας.

Χωρίς αυτήν, θα πει, ότι η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με την χρεοκοπία και την καταστροφή. Θα στηρίξει την εκστρατεία του σε μία έκκληση για πατριωτισμό. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του BBC, όσες φορές επισκέφθηκε την Ελλάδα διαπίστωσε ότι πολλοί είναι εκείνοι που θα προτιμήσουν το χάος της χρεοκοπίας παρά την μακρόχρονη λιτότητα.

Για υψηλού ρίσκου στοίχημα κάνει λόγο και η Wall Street Journal, καθώς επισημαίνει ότι το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να υπονομεύσει την διεθνή προσπάθεια για την διατήρηση του ευρώ.

Το "ναι" ενδέχεται να προκαλέσει νέες μαζικές διαδηλώσεις και απεργίες που απειλούν να παραλύσουν την χώρα, σε μία προσπάθεια αντίστασης στο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας για την εκταμίευση των δόσεων του δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ένα "όχι" μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση και να διακοπεί η διεθνής βοήθεια προς την Ελλάδα, αφήνοντας την χώρα να αντιμετωπίσει την χρεοκοπία.

"Η Ελλάδα τζογάρει με δημοψήφισμα για τη νέα συμφωνία" είναι ο τίτλος του σχετικού τηλεγραφήματος του Associated Press, στο οποίο πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως η έκβαση παραμένει άγνωστη σε "αυτή τη νέα τροπή που παίρνει η ελληνική τραγωδία". (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63509131


Share




Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS