Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Ανάσα για 80.000 δανειολήπτες"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι ρυθμίσεις για τους δικαιούχους του Ταμείο Παρακαταθηκών ή το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δεν αρκούν στο σημερινό δυσβάσταχτο για κάθε οικογένεια περιβάλλον. Πριν εκραγεί η βόμβα των εκτινασσόμενων επισφαλειών, καλό θα ήταν να αναζητηθεί ανάλογη φόρμουλα με πρόβλεψη και για την ανακεφαλαιοποίηση των εμπορικών τραπεζών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ρύθμιση-ανάσα για περίπου 80.000 δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια ύψους 3,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο ακόμη και των αρνητικών εκκαθαριστικών μισθοδοσίας μετά το μαχαίρι του ενιαίου μισθολογίου στις αποδοχές τους και την απευθείας παρακράτηση των δόσεων του δανείου τους.

Όπως είπε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα μπαίνει πλαφόν δόσης σε συνάρτηση με τις μηνιαίες αποδοχές. Με την απόφαση αυτή, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, θα μειωθεί δραστικά στο μισό η παρακράτηση από τον μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου. «Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού, θα είναι 3/10 του μισθού. Και αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4697351

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS