Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "«Σχέδιο Μάρσαλ» και λιτότητα η κατάλληλη συνταγή"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κανένα δημοσιονομικό πρόγραμμα αν δεν συνοδευτεί από στήριξη μεγάλων έργων υποδομής με σημαντικό πολλαπλασιαστή συνολικά για την οικονομία και στοχευμένες επενδυτικές επεμβάσεις σε τομείς επιπρόσθετης αξίας (τουρισμό, ναυτιλία, κατασκευές), δεν μπορεί από μόνο του να δώσει τέλος στο απύθμενο σπιράλ της ύφεσης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η λιτότητα σε συνδυασμό με την ανάπτυξη είναι το κατάλληλο φάρμακο ώστε η ελληνική οικονομία να κάνει τα πρώτα της βήματα προς την έξοδο από την κρίση. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» κάνει λόγο για ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο σε μια τέτοια προσπάθεια:

«Την περασμένη χρονιά δώσαμε δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια στην πραγματική οικονομία. Θέλουμε φέτος να το επαναλάβουμε», επισημαίνοντας ότι το νέο πρόγραμμα της Τράπεζας θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να δανείζουν ευκολότερα τις επιχειρήσεις. Επίσης έδωσε έμφαση στη συνεργασία της Τράπεζας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή έργων υποδομής, όπως η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=96115

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS