Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - "Στροφή στα φθηνά γενόσημα φάρμακα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσο κι αν οι επιλογές γενοσήμων μπορούν να γίνουν από τις όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστες χώρες προέλευσης, είναι υποκριτικό να αντιδρά πλήρως ο ιατρικός κόσμος σε κάτι που είναι δεδομένο σε όλο τον Δυτικό κόσμο κι αποτελεί βασικό παράγοντα περιορισμού της φαρμακευτικής δαπάνης. Πως να μην υποθέσει κανείς ότι πιθανόν να υποκρύπτεται και συναλλαγή με συμφέροντα συγκεκριμένων "καλομαθημένων" κρατικοδίαιτων προμηθευτών! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της φαρμακευτικής περίθαλψης, με έμφαση στη χρήση των γενοσήμων (αντίγραφων φαρμάκων), φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, προβλέπει πως από την 1η Ιουλίου 2012 οι γιατροί των ταμείων θα περιλαμβάνουν υποχρεωτικά στις συνταγές και τη δραστική ουσία των φαρμάκων, ενώ για ορισμένες θεραπευτικές κατηγορίες θα συνταγογραφούν αποκλειστικά τη δραστική ουσία, ώστε να αυξηθεί η χρήση των γενοσήμων.

Με στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, οι τιμές των γενοσήμων φαρμάκων καθορίζονται έως το 40% της τιμής των πρωτοτύπων τους. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=96125

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS