Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Ρόμπερτ Ζέλικ: «Η Ελλάδα αγοράζει χρόνο»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι για μια ακόμα φορά απολύτως εύστοχος στις παρατηρήσεις του. Η Ελλάδα αγοράζει χρόνο, τόσο για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις σε κράτος και οικονομία που θα την κάνουν επενδυτικά ελκυστική (αυτές που το ΠΑΣΟΚ απέφυγε με κάθε τρόπο!) αλλά και η Ε.Ε. αγοράζει χρόνο για να ανασυγκροτηθεί πολιτικά και διοικητικά και να προωθήσει πολιτικές ανάπτυξης, έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η βοήθεια, ύψους 130 δισ. ευρώ, προς την Αθήνα απλά βοηθάει την Ελλάδα να «αγοράσει χρόνο», δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ. «Είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε (τι θα γίνει), εξαρτάται εν μέρει και από το σε ποιες ενέργειες θα πρέπει να προβούν οι Έλληνες» είπε.

Ο Ρ.Ζέλικ δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε την Ελλάδα ως μεμονωμένη περίπτωση», αλλά τόνισε ότι «τα βασικά στοιχεία (της πολιτικής της ΕΕ) θα είναι επιτυχημένα για κάποιες από τις μεγαλύτερες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=445627

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS