Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Στα 7,3 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο 1ο τρίμηνο του 2012

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ως εκ συμπτώσεως η κυβέρνηση Παπαδήμου παραδίδει 1 δις βελτίωση στο πρωτογενές έλλειμμα πέραν των στόχων. Βέβαια αυτό οφείλεται κυρίως στο τέλος ακινήτων και την ακόμα ταχύτερη μείωση των δημοσίων επενδύσεων! Τι κι αν αυτά στην πορεία του χρόνου θα επιδεινώσουν την ύφεση και θα εκτροχιάσουν τα τελικά δημοσιονομικά αποτελέσματα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού έφτασε τα 7,302 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Μέχρι τον Μάρτιο, τα έσοδα ανήλθαν σε 12,808 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες έφτασαν τα 20,11 δισ. ευρώ. Το πρωτογενές έλλειμμα έφτασε τα 365 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Μ. Τετάρτη το υπουργείο, το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε στα 365 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση έναντι των στόχων του ελλείμματος για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 8.596 εκατ. ευρώ και του στόχου για το πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1.399 εκατ. ευρώ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ 
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4710817 

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS