Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Διπλωματικό θρίλερ ΟΗΕ- Ρωσίας για την Συρία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η Ρωσία προσπαθεί να επιτύχει τη λιγότερη δυνατή παρέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας "σεβόμενη" τις συμμαχικές σχέσεις μετ η Συρία. Από την άλλη η Δύση επιχειρεί σταδιακά την ουσιαστική εμπλοκή της στον εκδημοκρατισμό και αυτής της χώρας. Η ουσία βρίσκεται κάπου στη μέση. Κανείς δεν μπορεί να ανακόψει το δρόμο μιας κοινωνίας προς περισσότερη ελευθερία, αυτή όμως δεν μπορεί και να επιβληθεί εκ των έξω!. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ψηφίζουν σήμερα το σχέδιο απόφασης που θα επιτρέψει την αποστολή παρατηρητών στη Συρία για την επιτήρηση της εφαρμογής της εκεχειρίας, ανακοίνωσε η αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη Σούζαν Ράις. Σύμφωνα με την Ράις, οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν "σε μια άλλη εκδοχή" του σχεδίου απόφασης που παρουσίασαν οι Δυτικοί. Σκοπός της ψηφοφορίας είναι να δοθεί το πράσινο φως στην αποστολή αρχικά 30 παρατηρητών, την οποία θα ακολουθήσει, σε αρκετές εβδομάδες αποστολή 250.

Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία και Γερμανία θέλουν η νέα αυτή αποστολή να έχει τα απαραίτητα μέσα για να εκτελέσει το έργο της και ζητούν εγγυήσεις για την ασφάλεια της από την συριακή κυβέρνηση. Η Ρωσία επιμένει σε ένα σύντομο κείμενο που δεν θα διατυπώνει πολλές απαιτήσεις από τη σύμμαχό της Συρία. Ο ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα εξακολουθεί να μην είναι "απόλυτα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα" των διαπραγματεύσεων τις οποίες χαρακτήρισε δύσκολες και πρόσθεσε πως περιμένει να δει το νέο κείμενο των Δυτικών. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=138784&catID=4

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS