Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Μνημόνιο και για την Ισπανία;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κι αν με τα τρία άλλα "γορουνάκια" της Ευρωπαϊκής περιφέρειας το μόνιμο επιχείρημα ήταν ότι αποτελούν μικρό κομμάτι της συνολικής αγοράς, τι επιπτώσεις θα έχει στην αξιοπιστία και πορεία της Ευρωπαϊκής οικονομίας η επίσημη κατάπτωση του Ισπανικού πυλώνα; Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι με καθυστερημένα ημίμετρα και έλλειψη διοικητικού και παραγωγικού οράματος, το ευρώ έχει θολό μέλλον! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στο στόχαστρο των Ευρωπαίων επενδυτών βρίσκεται η ισπανική οικονομία, και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμάει ότι η χώρα δεν πρόκειται να αποφύγει τον δρόμο του…μνημονίου. Τα τελευταία σκληρά μέτρα που έλαβε η ισπανική κυβέρνηση φαίνεται πώς δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, και η κυβέρνηση Ροχάι όπως προανείγγειλε θα εφαρμόσει νέο πακέτο λιτότητας ύψους 10 δις.

Πάντως, δεν πείθει τους ανά τον κόσμο διαχειριστές κεφαλαίων ότι η «συνταγή» της αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής και της ακραίας λιτότητας είναι η λύση για το πρόβλημα της Ευρωζώνης και η απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα της αναθέρμανσης της ευρωοικονομίας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=99833

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS